Inga resor är planerade för närvarande
Den tid är förbi då bordeauxvinerna förstärktes med hjälp av de kraftfulla rhônevinerna – idag har rhônevinerna en självklar och ohotad position i vinvärlden och en särskild status har ju förstås vinerna från Chateauneuf-du-Pape. Nu får du möjlighet bekanta dig med hela regionen i ett svep, från norr till söder.
Vi utgår från Lyon och startar med legendariska och nu kultförklarade Côte Rotie (den stekta/brända sluttningen) med både stora producenter som Guigal, Vidal-Fleury och välrenommerade mindre odlare, kommer via Tain l´Hermitage med förnämliga vinhusen Chapoutier, Jaboulet, Delas till Chateauneuf-du-Pape med en rad skickliga odlare och producenter.
Program
Dag 1: Ankomst till Lyon, transfer från Lyon och incheckning på hotell i Vienne. Presentation av deltagare och program.
Dag 2: Frukost och vårt första besök blir i Ampuis. De druvor som dominerar här är Syrah och för de vita vinerna Viognier. Vi får en grundlig inblick i produktionen och vinifieringen och därtill en omfattande provning. Bussen tar oss vidare längs Rhône i ett vackert och dramatiskt landskap till Tain L´Hermitage för ett besök hos ett av de stora vinhusen. Nu kommer flera druvsorter in i bilden, framför allt Grenache och vinhusen får större utrymme att profilera sina viner på ett spännande sätt. Vi övernattar i Tain l´Hermitage och reser vidare
Dag 3: På förmiddagen är vi framme i Chateauneuf-du-Pape och bekantar oss med några av de stora vinhusen här, t ex Mont Redon, La Nerthe, Chateau Beaucastel, Vieux Télégraphe…ja, de är många och de är BRA! Druvan Grenache dominerar men antalet tillåtna druvsorter är 13! Lunch i Chateauneuf-du-Pape. Vi ska också hinna med några mindre odlare och vinmakare med gott renommé innan vi checkar in på hotell i Avignon för tre nätter. Staden är en sevärdhet i sig själv och vi hinner bekanta oss ordentligt med den.
Dag 4: Nya vingårdsbesök i Chateauneuf-du-Pape och dessutom ypperliga odlare i vackra byn Gigondas – där har odlats vin i 2500 år och det blir bara bättre och bättre . Här äter vi lunch på mycket välrenommerade l´Oustalet och om tiden medger besöker vi ytterligare någon by, t ex Lirac med intressanta odlare.
Dag 5: Nya vingårdsbesök i regionen under dagen och avslutningsmiddag på enstjärniga mycket välrenommerade La Fontaine på Hotel Europé där både Napoleon och Lord Byron bott.
Dag 6: Frukost och avresa.
Pris: 10 950 kr (inkl moms). Reservation för starkt förändrad valutakurs.
I priset ingår: Hotell 5 nätter i dubbelrum (enkelrum mot tillägg 1000 SEK), frukost, transfer från flygplatsen och buss under resan, två luncher och en middag, reseledare och vid behov tolk, viss dokumentation.
I priset ingår ej: flygresa till Lyon, måltider utöver de i programmet ingående, drycker vid de i programmet ingående måltiderna.